Presentació de "El Vilassar de Mar dels Indians"

 El Vilassar de Mar dels Indians, (CABRÉ, Tate i OLIVÉ Mireia, 2012: El Vilassar de Mar dels indians,) Pagès Editors nou llibre publicat per Tate Cabré i Mireia Olivé, va ser presentat el passat dissabte 19 de maig a Can Bisa, la casa indiana de Vilassar de Mar que avui acull les dependències de la regidoria de Cultura de l'ajuntament de la localitat maresmenca.
L'acte va estar presidit per l'alcalde, Joaquim Ferrer i va comptar amb la participació de la regidora de Comerç, Empresa, Formació i Ocupació, Deborah Jover, i amb les autores del llibre, una recerca dedicada a fons i en exclusiva als indians de Vilassar de Mar que s'ha dut a terme mitjançant la concessió de la V Beca d'Investigació Ernest Lluch.
Durant la presentació es va projectar un vídeo que recull els aspectes principals de la recerca: El Vilassar de Mar dels Indians. A més de destacar la gran rellevància de l'aportació dels indians per al desenvolupament de la vila fet palès arran d'aquest treball, les autores van relatar algunes de les anècdotes més curioses de les biografies d'aquests personatges.
En aquest sentit, Joaquim Ferrer va instar a emmirallar-se en el caràcter fort i emprenedor dels indians vilassarencs i a prendre'ls com a exemple especialment en els temps que ens toca viure actualment. Així mateix, l'alcalde va tancar l'acte donant per inaugurada la II Fira d'Indians de Vilassar de Mar, un esdeveniment que, amb aquesta segona edició, consolida l'interès de la vila i dels seus habitants per preservar el patrimoni tangible i intangible de l'aventura americana dels seus avantpassats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario